четвртак, 28. новембар 2013.

Infomanija 2013 - Testovi i materijalii za vezbanje

Drage učenice i dragi učenici,
 
U subotu 30.11 na takmičenju Infomanija na Elektronskom fakultetu, organizatori takmičenja rasporediće vas u kabinete po principu jedan takmičar jedan računar jedan nalog. Svako od vas dobiće privremeni nalog na njihovom sistemu za elektronsko učenje (najverovatnije Moodle platforma). Tehnički gledano, testovi su slični testovima koje koristimo na našem sistemu za elektronsko učenje (pitanja sa ponuđenim odgovorima, višestrukim izborom i sl). Sistem radi slično našem, test je ograničen vremenski najverovatnije na 20 ili 30 min i čim započnete test sistem će početi sa odbrojavanjem vremena koje ćete videti u svakom trenutku.
 
Najverovatnije ćete imati po 4 ili 5 pitanja po stranici, i ukoliko ne dobijete instrukicije od organizatora, uvek pre nego što pređete na sledeću stranicu sa pitanjima potvrdite unos odgovora klikom na Sačuvaj bez predavanja, ukoliko takvo dugme postoji.
 
Ukupan broj pitanja je ili 20 ili 30. Pitanja pokrivaju nastavne planove u sva 4 razreda srednje škole, odnosno gimnazije i uglavnom spadaju u oblast informatičke pismenosti (po nekoliko pitanja iz obrade teksta, tabela, slika, zatim iz programiraja, baza podataka, mreža i interneta).
 
Za vežbanje možete koristiti postojeće testove na sistemu za elektronsko učenje koje koristimo u našoj školi (u okviru naših kurseva informatika 1 do 4):
Najkraće rečeno pitanja su na nivou ECDL-a (ako izuzmemo nekoliko pitanja iz oblasti programiranja), te bi bilo dobro da pogledate i besplatne demo testove iz ECDL-a na:
Pozdrav,
Dragan Ilić
 
 

Нема коментара: