четвртак, 4. новембар 2010.

Informatika: Domaci zadatak

Do narednog časa informatike potrebno je da uradite sledeće zadatke kod kuće:
  1. Da sredite svoje profile na portalu NasaSkola.net (www.nasaskola.net), odnosno da u svojim imenima i prezimenima korisite Serbian Latin kodni raspored (odnosno tastaturu) i da ispravite slova nacionalnim karakterima (š,ć,ć,đ,ž,dž) kao i u polju za mesto (Niš).
  2. Ko još uvek nije da se registruje na ovom portalu i u delu za društvenu mrežu i u delu za materijale (elektronsko učenje moodle). Ukoliko imate problema sa otvaranjem materijala, pokušajte da direktno pristupite preko www.nasaskola.net/moodle, i prilikom logovanja unesite isti username i password kao na portalu za društvenu mrežu. Korisititi istu e-mail adresu za verifikaciju.
  3. I na sistemu za elektronsko učenje sredite profil kao što je objašnjeno u zadatku 1.
  4. U sistemu za elektronsko učenje upišite se na sve kurseve za IV razred (srpski 4, engleski 4, informatika 4) i na kurs informatike u sekciji Razno.
  5. Pregledajte sadžaje sistema za elektronsko učenje.
  6. Pripremajte materijale koje planirate da objavite.
  7. U okviru društvene mreže napravite svoj blog.
  8. U okviru odeljenja IV-1 i/ili gimnazije Sremac otvorite po jedan forum.
  9. U okviru galerije odeljenja IV-1 i/ili gimnazije Sremac postavite najmanje po jednu sliku po vašem izboru.
  10. Ukoliko želite učestvujte na takmičenju za izbor najbolje fotografije sa ekskurzije i kao takmičari i/ili kao glasači.
Sve ovo je itekako povezano sa bazama podataka. Portal koji koristi nasaskola.net se zasniva na bazi podataka MySQL. Za sada je proučavate kao korisnici, a uskoro ćemo videti neke druge elemente kako je to napravljeno (ispod haube).
 
To znači, da svakako treba da pogledate i one lekcije koje sam vam ranije slao i da se fokusirate na izradu tabela, odnosno adresara za početak.
 
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: