среда, 13. новембар 2013.

Promovisan sajt o Konstantinu Velikom

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

U Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac

Promovisan sajt o Konstantinu Velikom

U utorak, 12. novembra, sa početkom u 12 sati, u svečanoj sali Prve niške gimnazije "Stevan Sremac", promovisan je sajt "Upoznajte Konstantina Velikog". Ovaj razredni projekat dobio je podršku Grada Niša.

Da li Niš, rodni grad Konstantina Velikog ima spomenik dostojan značaja ovog rimskog cara? Da li je u Nišu obeleženo mesto gde je Konstantin verovatno rođen, tako da slučajni prolaznik može da oseti koliko je posebno mesto pored kojeg prolazi? Šta Nišlije znaju o Konstantinu? Ili je pravo pitanje, šta će Nišlije znati o Konstantinu, nekoliko godina nakon proslave Milanskog edikta?

Učenici Prve niške gimnazije „Stevan Sremac" napravili su sajt posvećen najznačajnijim momentima iz Konstantinovog života, zamišljen kao platforma za učenje o Konstantinu, koji je dostupan svima.

Proslava godišnjice Milanskog edikta, poslužila je učenicima Prve niške gimnazije „Stevan Sremac" da se tokom 2013. pozabave životom Konstantina Velikog.

Promovisan sajt o Konstantinu Velikom
Promovisan sajt o Konstantinu Velikom

Oni su u okviru razrednog projekta iskoristili savremene IKT tehnologije, i prikazali neke od najznačajnijih momenata iz života jednog od najvećih vladara Rimskog carstva. Konstantin je prikazan kroz priče o njegovoj mladosti, dolasku na vlast, pohodu na Rim, Nikejskom saboru, majci Jeleni, Konstantinopolju…

Sve priče iz Konstantinovog života urađene su različitim veb 2.0 alatima i objedinjene na sajtu "Upoznajte Konstantina Velikog. Deo prezentacija je urađen i na engleskom jeziku.

Cilj ovog razrednog projekta je i praktično ostvaren – sajt "Upoznajte Konstantina Velikog" je postao odlično mesto da na jedan slikovit i dinamičan način, saznate najzanimljivije detalje iz života prvog hrišćanskog cara.


Izvor: City radio

Prilozi:

Нема коментара: