недеља, 10. август 2014.

Tribina: Digitalno nasilje je takode nasilje!

Tрибина: Дигитално насиље је такође насиље!"

Поштовани/а,

Омладински центар за демократију, ОЦД Проактив, Група за децу и младе ''Индиго'', Основна школа "Сретен Младеновић Мика", Управа за образовање Ниш, Буди мушко Клуб Ниш и Клуб за оснаживање младих 018

Вас позивају на трибину о дигиталном насиљу која ће се одржати на Међународни дан младих, 12. августа, у великој сали биоскопа Купина филм, ул. Балканска бр. 2 са почетком у 14 часова.

Циљ трибине је да покрене дискусију и подигне свест о дигиталном насиљу, да покуша да понуди одговоре на питања како ваља реаговати на ову врсту насиља, како се може процесуирати поступак против случајева насиља, који су постојећи механизми које можемо користити и на који начин свако од нас појединачно може бити ефикаснији у борби за ненасиље и безбедност младих у Нишу.

"За две непуне деценије дигитална технологија је прожела свакодневицу људи широм планете, а дигитални медији су постали свеприсутни, најраспрострањенији и најмоћнији медији. Употреба дигиталних медија обухвата све већи број људи, a нарочито млађе узрасте..." Да ли смо и у којој мери свесни ризика које са собом носи употреба дигиталне технологије?

Дођите да заједно продискутујемо на ову тему.

Трибина "Дигитално насиље је такође насиље" је део националног пројекта превенције родно заснованог насиља међу младима у локалним заједницама под називом "Интегрисани одговор на насиље над женама у Србији" а заједнички га спроводе UNDP, UN Women и УНИЦЕФ, у тесној сарадњи са програмом Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Школа без насиља" и инцијативама покрајинског Секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова. Пројекат је националног карактера и њим је обухваћено 10 градова у Србији, међу којима је и град Ниш. Пројектом координишу удружења из Београда: Центар Е8 и Аутономни женски центар, а у Нишу се пројекат спроводи у сарадњи шест партнера: Омладински центар за демократију, ОЦД Проактив, Група за децу и младе ''Индиго'', Буди мушко Клуб Ниш, Основна школа "Сретен Младеновић Мика" и Управа за образовање Ниш.

Реaлизацију трибине у Нишу помогли су Биоскоп Купина Филм и Coca-Cola HBC Srbija

Извор: Омладински центар за демократију

Календар: НашаШколаНЕТ

Нема коментара: