субота, 13. септембар 2014.

Izbor najboljeg nastavnika informatike

 
----- Original Message -----
Sent: Tuesday, September 09, 2014 1:01 PM
Subject: Izbor najboljeg nastavnika informatike


header-img

Diskobolos za nastavnike informatike

     

Poštovani,

JISA - informatički savez Srbije u saradnji sa UPIS - udruženje profesora informatike Srbije i PDIS - pedagoško društvo informatičara Srbije, poziva Vas da se prijavite za

GODIŠNJU NAGRADU „DISKOBOLOS" ZA NASTAVNIKE INFORMATIKE

Nagrade će dobiti oni nastavnici čiji su đaci tokom školske 2013/14. godine postigli najviše uspeha, kao i oni koji su pokazali sposobnost da sarađuju sa kolegama u raznim komisijama i projektima, naučnom radu i inicijativama ali i njihove škole ili gimnazije u kojima su zaposleni. Najbolji će pored statue i plakete DISKOBOLOS dobiti i poklon putovanje na svetski forum ECDL u Varšavi (Maj, 2015.g.), a ostali najbolje plasirani i njihove škole dobiće čitav niz poklona drugih davaoca, sponzora i donatora koji će učestvovati u ovoj akciji.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju svi zaposleni nastavnici gimnazija i srednjih škola sa teritorije Srbije.

U prilogu Vam dostavljamo prijavu za konkurs koju treba popuniti i dostaviti e-mailom na adresu jisa@jisa.rs najkasnije do 5. Novembra 2014.g.

Ceremonija uručenja priznanja DISKOBOLOS ZA NASTAVNIKA INFORMATIKE obaviće se u svečanom ambijentu Starog Dvora, Skupštine grada Beograda, sredinom decembra 2014.g. u prisustvu visokih domaćih i inostranih zvanica iz Evropskog saveta za informatiku i Evropske privredne komore.

Obrazloženje:

Sasvim je jasno da informatika čini savremeni stožer komunikacija a time i osnov daljeg učenja i razvoja društva. Informatika je uključena u sve finansije i projekte a poznavanje rada na računaru je uslov gotovo svakog radnog mesta. Nažalost informatika je kao nova kategorija usled tradicionalne intertnosti velikih sistema još uvek veoma zapostavljena u našoj sredini. Nacionalni prosvetni savet nema informatičara u svome sastavu, naše strategije nisu izjednačene sa evropskim, ne poklanja se dovoljna pažnja ovom predmetu...

Zato smo sa željom da se priključimo evropskim trendovima i istaknemo sve škole i gimnazije gde postoji kvalitetni rad naših nastavnika i njihov predani odnos prema poslu, ustanovili ovo priznanje sa željom da zajedničkim aktivnostima pokušamo dopunski podstaći informatičko obrazovanje u gimnazijama i srednjim školama i time poboljšamo šanse naših đaka ali i privrede Srbije za korisniju upotrebu računara.

Očekujući Vaše prijave, srdačno Vas pozdravljamo
Đorđe Dukić, Predsednik JISA

 

Primili ste ovaj mail jer ste na mailing listi JISA. Ukoliko ne zelite vise da primate obavestenja kliknite, ovde. 

Sva prava zadržana © 2011 JISA | Dizajn i razvoj Tehnicom Computers

Нема коментара: