среда, 10. октобар 2018.

1. Razred: Domaci zadatak za 3. nedelju oktobra - Internet i Test 02 - od 14. do 21.10.

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
S obzirom da sledeće nedelje nećemo imati časove informatike, zbog ekskurzije 4.razreda, bilo bi dobro da iskoristite sledeću nedelju da detaljnije proučite prvu celinu (temu), koja je u udžbeniku označena kao poglavlje 1. Osnovni informatike (prvih 57 stranica), a na sistemu za elektronski podržano učenje kao 1. Informaciono-komunikacione tehnologije u savremenom društvu.
 
Potrebno je da do kraja sledeće nedelje, odnosno do 21.oktobra, svako od vas kod kuće, korišćenjem udžbenika i računara, odnosno dostupnih materijala na internetu, uključujući i vikipediju, prouči materijale u okviru prve teme i uradi sledeće:
  1. Domaći zadatak 08 - oko 90 minuta - Internet - Pročitajte iz udžbenika lekcije u kojima se objašnjavaju ovi pojmovi (na jučerašnjem času smo zaključili da se nalaze u prvoj oblasti na prvih 55 strana), a zatim uporedite sa sadržajima na sistemu za elektronsko učenje, vikipediji i pretragom na internetu. Obavezno pronađite tekst (odnosno veb stranicu) koji, po vašem mišljenju i izboru, najbolje opisuje svaki od navedenih pojmova u zadatku 08.
  2. Zatim, ne morate sada sve detaljno da pročitate, ali pregledajte materijale vezane za Digitalno nasilje: Prevencija i reagovanja. S obzirom da u ovom dokumentu ima dosta materijala (i stranica) obavezno planirajte vreme da pročitate ceo dokument u narednom periodu (kada budete imali vremena), na primer u novembru, a najkasnije do kraja polugodišta (oko 15 minuta).
  3. Obavezno pogledajte video zapis koji se nalazi na: TV Emisija "U Mreži" - N1 - Internet, privatnost, bezbednost (oko 20 minuta).
  4. Na kraju, isplanirajte svoje obaveze i vreme, tako što ćete najkasnije do 21.oktobra odvojiti najmanje 60, a najviše 90 minuta za prvi pokušaj rešavanja kviza/testa o internetu: Test 02: Internet. Prvi pokušaj možete uraditi i ranije (na primer 14. ili 15.oktobra), a da zatim iskoristite sledeću nedelju da proučite pitanja na kojima niste imali tačne odgovore, pa da zatim uradite drugi pokušaj do 21.okrobra. U svakom slučaju, naše su procene takve, da ukoliko bez ikakvih priprema učenik 1. razreda rešava ovaj test, da bi trebalo da na tom testu dobije ocenu najmanje oko 3,5, jer je mnogo toga već naučio pre nego što je upisao 1. razred. Ipak, cilj je da se svako od vas što bolje pripremi, odnosno nauči, tako da u svakom trenutku na ovom testu dobije ocenu veću od 4,5, a najmanje 4.
  5. Obratite pažnju da je na sistemu link do Testa 02 poslednji u okviru prve tematske celine, odmah pre druge tematske celine, čiji je naslov 2. Računarstvo, odnosno Arhitekture računarskog sistema.
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: