уторак, 2. октобар 2018.

1. Razred: Domaci zadatak za prvu nedelju oktobra

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Potrebno je da do kraja ove nedelje, odnosno do 07.oktobra, svako od vas kod kuće, korišćenjem udžbenika i računara, prouči materijale u okviru prve teme i uradi sledeće:
  1. Domaći zadatak 05 - 10-15 minuta - Podešavanje profila na svom besplatnom nalogu na www.nasaskola.edu.rs i www.nasaskola.edu.rs/moodle, vodeći računa o napomenama, koje smo obijasnili na prvom času vežbi u kabinetu u ponedeljak 01.oktobra (ne menjati korisničko ime, prijavljenu mejl adresu, pa ni lozinku, a popraviti imena, prezimena, naziv grada, države, dodati sliku, koja može biti neutralna).
  2. Digitalni pravopis - 5 minuta - Ukoliko još uvek niste pročitali ovaj kratak tekst o digitalnom pravopisu, obavezno ga pročitajte najkasnije do kraja sledeće nedelje.
  3. Domaći zadatak 06 - 30-40 minuta - Razvoj računarstva i informatike - Pročitajte iz udžbenika deo u kojem se opisuje razvoj računara (kako su nastali, koji su ključni događaji i koje su generacije), a zatim uporedite sa sadržajem na sistemu za elektronsko učenje, vikipediji i pretragom na internetu. Obavezno pronađite tekst (odnosno veb stranicu) koji, po vašem mišljenju i izboru, najbolje opisuje četvrtu industrijsku, odnosno digitalnu revoluciju.
  4. Zatim, odvojite 10-15 minuta i pokušajte da uporedite naslove prvih tema i lekcija u udžbeniku i na našem sistemu za elektronski podržano učenje (www.nasaskola.edu.rs/moodle).
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: