недеља, 27. јануар 2019.

3. Razred: Zaostali testovi

Drage učenice i dragi učenici 3.razreda,
 
Sva rešenja zadataka koje ste postavili na sistem do 27.januara do 16 sati su ocenjena. Možete pogledati svoje ocene i prateće kratke komentare. Još jednom naglašavam da je prilikom ocenjivanja postavljenih rešenja zadataka na sistem jedan od važnih elemenata i poštovanje ranije zadatih rokova, koji se ukratko svodi na:
  1. Ukoliko je učenik postavio svoje rešenje zadatka mnogo pre zadatog roka, čak i da rešenje nije potpuno tačno, rešenje je ocenjeno sa visokom ocenom, jer se, između ostalog, boduje (nagrađuje) istraživanje, kreativnost i pronalaženje mogućih rešenja.
  2. Ukoliko je učenik postavio svoje rešenje zadatka neposredno pre prvog zadatog roka, prilikom ocenjivanja prednost se daje onim elementima koji su u tom periodu procesa učenja bili u fokusu, a svakako se dodeljuju i dodatni bodovi zbog poštovanja rokova. To konkretno znači, da rešenje zadatka ne mora biti potpuno tačno, moguće je da ima nekoliko manjih propusta, ali ne bi trebalo ni da ima previše grešaka.
  3. Ukoliko je učenik postavio svoje rešenje zadatka nekoliko dana pre prvog roka, prilikom ocenjivanja ne dobija dodatne bodove za poštovanje rokova, zatim smatra se da bi trebalo da ispuni skoro sve zahteve navedene u zadatku i da prilično dobro poznaje elemente koji su do tog datuma obrađeni na časovima.
  4. Ukoliko je učenik postavio svoje rešenja zadatka mnogo kasnije (nekoliko nedelja ili meseci posle poslednjeg roka), podrazumeva se da je neophodno da ispuni sve zahteve navedene u zadatku.
Navedena pravila prilikom ocenjivanja rešenja zadataka još jednom naglašavam, jer još uvek ima nekoliko (ne mnogo) učenika u 3.razredu koji još uvek planiraju da iskoriste rešenja drugih učenika ocenjena viskim ocenama jer su postavljena pre rokova.
 
Bez obzira što su ocene iz računarstva i informatike za 1.polugodište već zaključene, učenici koji još uvek nisu završili testove/kvizove potrebno je da to urade što je moguće pre, a najkasnije do 31.januara, jer se rezultati sa tih testova računaju (dodaju) za ukupnu prosečnu ocenu na kraju školske godine.
 
Slično važi za sve zaostale zadatke, a naročito za:
  1. Zadatke od 101 do 120.
  2. Zadatke od 071 do 075.
  3. Zadatke 081, 082, 083 o 085.
Takođe, svi učenici koji nisu potpuno zadovoljni svojim ocenama na testovima/kvizovima na sitemu, mogu da iskoriste raspust i da ih ponovo rešavaju (2. ili 3. pokušaj).
 
U svakom slučaju, preporuka je da iskoristite pauzu u narednom periodu (raspust) kako bi proučili i rešili sve zaostale zadake, jer će se sasvim sigurno računati za ukupnu prosečnu ocenu za kraj školske godine.
 
Verovatno ste primetili da nekoliko zadataka iz ovih uvodnih oblasti još uvek nisu vidljivi. Ovi zadaci biće vidljivi u 2. polugodištu, a kojim ćemo još jednom proveriti (u školi, kabinetu) koliko ste spremni za sledeće (teže) zadatke. S obzirom da ova 3 zadatka još uvek nisu dostupna, sistem smo podesili tako da se ni na koji način ne utiču na ukupnu prosečnu ocenu na sistemu za 1. polugodište.
 
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: