четвртак, 17. октобар 2019.

DOPIS ZA SKOLSKU 2019 20 GODINU

ДИРЕКТОРИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА 

ДИРЕКТОРИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА

РУКОВОДИОЦИМА АКТИВА      

           

Регионални центар за таленте Ниш и у школској 2019/20. години наставља  са активностима евидентирања и идентификације надарених и талентованих ученика и студената и њиховом укључивању у систем рада Регионалног центра за таленте Ниш, кроз похађање школа које центар организује и кроз менторски рад, односно увођење надарених ученика у методологију и приступ изради научно-истраживачких радова.

            Регионални центар за таленте Ниш организује рад са талентованим и надареним ученицима VII и VIII разреда основних школа, ученицима средњих школа и студентима, са простора Нишавског, Пиротског и Топличког округа и са Косова и Метохије из области друштвених, хуманистичких, природних и техничких наука и других дисциплина.

            Имајући у виду програмску оријентацију Регионалног центра за таленте Ниш, Центар у току школске 2019/20. Године наставља са реализацијом програмских садржаја опште-образовних, природних, техничких, друштвених и других дисциплина.

            Након евидентирања ученика и успешно урађеног педагошко психолошког теста и теста интелигенције, ученици ће бити ангажовани за рад у некој од научних дисциплина, односно израду стручног или научно-истраживачког рада следећих научних дисциплина: српски језик, књижевност, психологија, математика, физика, информатика и рачунарска техника у функцији науке и технологије, хемија, биологија и медицинске науке, екологија-област заштите животне средине, географија и геологија, историја и археологија, социолоија, страни језици (енглески, руски), као и друге научне дисциплине.

Молимо вас да у договору са педагошко-психолошком службом, као и са вашим сарадницима из одговарајућих наставних области у вашој школи, предложите полазнике, надарене ученике, за похађање програма и менторски рад у Регионалном центру за таленте Ниш.

            Списак ученика по разредима, са е-mail- адресама и бројевима телефона и другим подацима доставите на:

            е-mail: centar@medianis.net, или dr.topy.99@gmail.com.

            Poк за доставу спискова: 15. октобар 2019.године.

 

Напомена:     1. Након евидентирања нових полазника, биће организовано тестирање ученика. Тест обухвата тестове интелигенције и тест општих склоности;

2. Ученици, који су претходне године успешно положили тест интелигенције, исти не раде поново. Потребно је само доставити њихове податке ради евидентирања за рад у овој школској години.

Напомена: Након обављеног тестирања ученика, ученици који буду показали најбоље резултате, похађаће тродневну школу на тему "Методологија увођења младих у научно-истраживаки рад". Школа ће бити органозована у неком од одмаралишта у близини Ниша, за две групе ученика од по 25 полазника у групи за природне, односно друштвене науке.

Срдачан поздрав!                                         

Регионални центар за таленте Ниш

           

доц.др Драган Тописировић, дипл.инж.ел., с.р.

Нема коментара: