понедељак, 19. новембар 2018.

Takmicenje Dabar 2018 - Uputstvo za ucenike

Drage učenice i dragi učenici,
 
U prilogu se nalazi kratko uputstvo za takmičare.

Pozdrav,
Dragan Ilić
 
 

Takmičenje Dabar 2018 – Uputstvo za učenike (takmičare)

Korak 1

Sačekaj ispred kabineta računarstva i informatike sve dok te ne pozove neko od nastavnika i rasporedi za jedan od slobodnih računara u kabinetu.

Korak 2

Proveri da li je na tvom računaru u kabinetu već pokrenut veb čitač, odnosno da li je već otvorena stranica https://dabar.edu.rs/ kao na slici 1:

 


Slika 1: Dabar.edu.rs

Ukoliko nije, pokreni veb čitač (na primer Google Chrome) i unesi adresu dabar.edu.rs.

Korak 3

Klikni na dugme START i sačekaj nekoliko sekundi da se otvori veb stanica kao na slici 2:


Slika 2: Prijavljivanje takmičara

Korak 4

Popuni polja traženim podacima. Unesi svoje ime i prezime (pokušaj da uneseš ispravno naša slova ć, š, č, đ, ž i dž), izaberi katergoriju, Dabar ako si 1. ili 2. razred, odnosno Stariji Dabar, ako si učenik 3. ili 4.razreda. Zatim unesi pristupni kod koji ćeš dobiti od dežurnog nastavnika (biće napisano i na tabli), kao na slici 3:


Slika 3: Unos podataka

Korak 5

Sačekaj da dežni nastavnik da znak da možeš da klikneš na dugme Takmiči se. Nakon toga otvoriće se nova veb stranica sa spiskom pitanja i ponuđenim odgovorima. Možeš da rešavaš pitanja redosledom koji ti najviše odgovara. Kada završiš sa takmičenjem potvrdi završetak i ostavi svoj računar uključen i to tako da ne zatvaraš ni prozor veb čitača. Prozor veb čitača bi trebalo da bude kao na slici 1, odnosno spreman za sledećeg takmičara.

 

Želimo ti puno uspeha

Profesori računarstva i informatike

Нема коментара: