понедељак, 20. август 2012.

Pomozimo da se Eva raduje sa mamom i tatom!

Pomozimo da se Eva raduje sa mamom i tatom!

U utorak, 21. avgusta, na platou u Tvrđavi, održaće se veliki humanitarni koncert za pomoć našem sugrađaninu Tomislavu Cvetkoviću koji boluje od leukemije. Za Tomicu će pevati Galija, Kerber, Neverne bebe, a nastupiće i flautistkinje Anđela Bratić, gudački kvartet "Krin" i hor Branko.

Tomislav Cvetković sa suprugom Tomislav Cvetković sa suprugom

Tomislav Cvetković ima 35 godina, oženjen je i ima ćerkicu Evu staru 7 meseci.

Od 2008. godine bori se sa leukemijom. Tomislav boluje od akutne linfoblasne leukemije tipa B i transplantacija matičnih ćelija je jedini lek za njega.

Supruga, porodica i najbliži prijatelji bore se zajedno sa njim, a podršku mu pružaju i brojne Nišlije.

U julu prošle godine bila je održana velika dobrovoljna akcija tipizacije građana Niša, kao potencijalnih donatora matičnih ćelija starosti od 18 do 55 godina, "Pokloni život", jer su u našoj zemlji bile iscrpljene sve mogućnosti lečenja a na osnovu HLA tipizacije nije postojala podudarnost kod njegova dva brata, niti roditelja.

Među davaocima nije bilo podudarnog donora, iako se akciji odazvalo oko 4 000 ljudi.

Onda mu je u avgustu prošle godine urađena transplatacija matičnih ćelija od nesrodnog donora u Nemačkoj, ali nažalost, aprila se bolest ponovo vratila.

Jedina nada je ponovna transplatacija u Nemačkoj a za to je potrebno oko 130.000 evra.

Do sada je od donacija i raznih akcija prikupljeno 39.933,7 evra što uz 62.000 evra koje je obezbedila porodica iznosi 101.933,7 evra, a za operaciju nedostaje jos 28.066,3 evra.

Karte za koncert po ceni od 500 dinara prodavaće se u niškim kafićima ali i na pultovima na frekventnim lokacijama u Nišu, a volonteri će prodavati karte po čitavom gradu.

Autor: Zorica Milenković

Izvor: City radio


Link:

Aktiv informatike

Нема коментара: