среда, 11. новембар 2015.

Niški kulturni centar

Autorsko predavanje: TABLOIDNA KULTURA, MEDIJSKE ZVEZDE I NOVA ELITA


Predavač:
Dr Maja Vukadinović, kulturolog i konsultant za medije i komunikacije iz Beograda


Mala sala NKC-a, četvrtak, 12. novembar 2015, početak u 19,30

 

Biografija Maje Vukadinović:

Maja Vukadinović je diplomirala je Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao stipendista Američke asocijacije univerzitetskih žena (AAUW), magistrirala je u oblasti studija medija na uglednom univerzitetu New School u Njujorku. Doktorirala je na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija).

Docent je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i šef Katedre za menadžment umetničke produkcije i medija. Predavač je na diplomskim akademskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. 

Gostujući je predavač na Odeljenju za novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka. U Njujorku, na Eugene Lang koledžu je kao Teaching Fellow predavala Etničnost na američkoj televiziji.

Autorka je studije Zvezde supermarket kulture: medijska slava u potrošačkom društvu, Clio, 2013.

Urednica je edicije Multimedia u izdavačkoj kući Clio i predsednik Programskog odbora projekta Internest (Biblioteka Plus/Clio). Pre akademske karijere, Maja Vukadinović se trinaest godina profesionalno bavila novinarstvom u oblasti kulture – najduže u dnevnom listu Politika, a pisala je i za dnevni list Danas i bila novinar i televizijski kritičar u Glasu javnosti. Tekstove je objavljivala i u magazinu za diplomate CorDVremenuElle i mnogim drugim novinama i časopisima. Od 1991. do danas, objavila je više od 3000 novinskih tekstova u kojima je analizirala kulturne i medijske fenomene.

Radila je i kao menadžer za odnose s javnošću u agencijama Ogilvy & Mather, Hauska & Partner, kao i u nevladinom sektoru – Grupa 484 i Srpska filmska asocijacija, i po projektu realizovala brojne komunikacijske kampanje, pre svega iz oblasti kulture. 

Нема коментара: