понедељак, 13. фебруар 2017.

1. Razred: 5. Obrada teksta - 5.6. Formatiranje teksta (stranica). Numeracija stranica

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
potrebno je da svako od vas, kod kuće, do kraja sledeće nedelje (do 25.02) korišćenjem udžbenika i materijala u elektronskom obliku, detaljnije prouči materijale u okviru teme Obrada teksta:
 
Pozdrav,
Dragan Ilić 
 
 
----- Original Message -----
Sent: Thursday, January 26, 2017 11:48 PM
Subject: 1. Razred: 5. Obrada teksta - Uredjivanje teksta

Drage učenice i dragi učenici I-5,
 
polako završavamo obaveze u 1. polugodištu. Možete da iskoristite zimski raspust da se malo odmorite, ali i da nadoknadite propušteno i/ili da se polako pripremate za 2. polugodište. Tema koju smo počeli krajem decembra, a koju ćemo završiti u drugom polugodištu je obrada teksta, odnosno dokumenta. Jedan od najčešće korišćenih progrma je MS Word. Naravno da nije jedini. Većina vas već ima bar osnovna znanja i iskustva u korišćenju ovakvih programa, te očekujemo da neće biti teško da iskoristite zimski raspust i kod kuće uradite uvodne (domaće) zadatke od zadataka 11 do zadatka 16.
 
Posebnu pažnju obratite na zadatak 16, odnosno biografiju.
 
Osim ovih 6 zadataka, bilo bi dobro da svako od vas do kraja raspusta uradi kod kuće i sedmi, odnosno 91. zadatak (slajd prezentacije - PowerPoint). 
 
Rok za postavljanje rešenja ovih domaćih zadataka je do 15.februara.
 
Kako bi što bolje ispunili zahteve ovih zadataka, potrebno je da koristite udžbenik, dostupne materijale na internetu i na sistemu www.nasaskola.edu.rs/moodle:
 
5.  Обрада текста
 
5.3. Припрема за писање текста. Правила слепог куцања. Подешавање и промена језика тастатуре ("писма"). Коришћење симбола за форматирање
5.4. Уређивање текста. Проналажење и замена задатог текста. Исправљање грешака. Уметање у текст: специјалних симбола, текстуалних ефеката
5.5. Форматирање текста. Уметање и позиционирање нетекстуалних објеката
8. Слајд презентације
 
8.6. Слајд-презентације: Материјали и задаци за вежбање
 
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: