понедељак, 13. фебруар 2017.

2. Razred: 2. Racunarska grafika - Rasterska grafika

----- Original Message -----
Sent: Sunday, January 22, 2017 8:58 PM
Subject: 2. Razred: 2. Racunarska grafika - Rasterska grafika

Drage učenice i dragi učenici 2. razreda,
 
Ukoliko ste završili sve zaostale zadatke iz radnih tabela, možete malo da odmorite. Ipak, iskoristite sledeću malo dužu pauzu, sami organizujte svoje obaveze i vreme da bi do kraja zimskog raspusta, svako od vas kod kuće, korišćenjem udžbenika i dostupnih materijala proučio sledeću znatno lakšu oblast iz računarske grafike, odnosno rasterske grafike i postavio rešenja zadataka.
 
Ukoliko već imate nekog iskustva sa popularnim ili drugim programima za obradu (rasterskih) slika, kao što je na primer Photo Shop možete ih koristiti za rešavanje ovih zadataka kod kuće. Ukoliko nemate ili ranija iskustva ili ovakve popularne (i licencirane) programe, preuzmite i koristite besplatan program GIMP, koji je instaliran i na računarima u kabinetu u školi.
 
Ukoliko koristite GIMP, na kraju, kada završite zadatak, pre nego što postavite svoje rešenje, potrebno je da iz menija File pronađete opciju Export i odgovarajući format slike koji je naveden u tekstu zadatka, a izvorni kod slike obavezno sačuvajte na vašim računarima (možda će vam zatrebati kasnije).
 
Rok za postavljenje rešenja zadataka, odnosno slika (od 31 do 37) je do 15. februrara 2017. godine.
 
Pozdrav,
Dragan Ilić
 
 
----- Original Message -----
Sent: Saturday, December 24, 2016 5:27 PM
Subject: 2. Razred: 2. Racunarska grafika

Drage učenice i dragi učenici 2. razreda,
 
potrebno je da do kraja sledeće nedelje (do 08.januara) svaki učenik kod kuće, koristeći udžbenik i materijale na sistemu za elektronsko učenje, prouči materijale u okviru teme 2. Računarska grafika:
 
2.1. Uvod u računarsku grafiku
2. Начини представљања слика у рачунару - Векторска и растерска графика
2.3. Формати датотетка
 
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: