среда, 26. април 2017.

Skeč učenika PNG Stevan Sremac na Italijasnkom kulturnom proleću

U okviru manifestacije Italijansko kulturno proleće, 20. aprila 2017, učenici filološkog odeljenja II/1 Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" imali su u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla" scenski nastup na italijanskom jeziku.
 
Skeč kojim se dočarava detalj iz života jedne savremene porodice u Italiji izveli su učenici Minja Ranđelović, Manuela Janićijević i Pavle Milojković. Njihov nastup je prethodio svečanom otvaranju cele manifestacije i predavanju o istoriji Italije direktora Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, profesora Davidea Skalmanija, kom je prisustvovao veći broj učenika naše škole.
 
Prva niška gimnazija "Stevan Sremac" se na pozivu za učešće u ovom divnom događaju zahvaljuje organizaciji Mladi ambasadori, organizatoru Italijanskog kulturnog proleća, a naročito nekadašnjim đacima naše škole koji kroz Mlade ambasadore aktivno promovišu kulturu i umetnost drugih zemalja u Srbiji, kao i srpski jezik i kulturu u inostranstvu kroz različite oblike međunarodne saradnje

Нема коментара: