понедељак, 17. септембар 2018.

1. Razred: Domaci zadatak - Detaljnije uputstvo za otvaranje besplatnog naloga na portalu NasaSkolaEduRS

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Danas smo pričali o nalozima i sistemima za elektronski podržano učenje. Nekoliko učenika je već uspešno otvorilo svoje besplatne naloge na sistemu za elektronski podržano učenje koji ćemo koristiti do kraja 4.razreda www.nasaskola.edu.rs.
 
U prvom obaveštenju (mejlu) poslao sam vam link do uputstva:
U nastavku ovog mejla u po nekoliko rečenica ću dodatno pojasniti svaki od 5 koraka:
  1. Korak 1: Otvaranje novog naloga, prijavljivanje i upis u odeljenje - Učenici iz I-1 i I-5 koji su već uspešno završili ovaj korak mogu da pređu na sledeći. Samo učenici koji se još uvek nisu upisali u I-1 ili I-5, ili još uvek nisu otvorili svoj nalog, potrebno je da detaljno pročitaju ovo upustvo i upišu se do sledećeg časa (do ponedeljka 24.09).
  2. Korak 2: Podešavanje profila - Učenici iz I-1 i I-5 koji su već uspešno završili ovaj korak mogu da pređu na sledeći. Učenici koji još uvek nisu podesili svoje profili, ili se još uvek nisu upisali u I-1 ili I-5, ili još uvek nisu otvorili svoj nalog, potrebno je da detaljno pročitaju ovo upustvo i podese svoj profil do sledećeg časa (do ponedeljka 24.09).
  3. Korak 3: Otvaranje novog odeljenja - S obzirim da su sva odeljenja već otvorena (od I-1 do I-6), ovaj korak preskačete. Ipak, ukoliko želite možete se upisati i u vaše staro odeljenje iz osnovne škole, na primer VIII-2, pa ako takvo odeljenje ne postoji na sistemu, možete ga otvoriti.
  4. Korak 4: Prenos naloga na sistem za elektronski podržano učenje - Ovaj korak je najvažniji za sve učenike 1. razreda u ovom periodu, te važi za sve učenike 1. razreda da je potrebno da prenesu svoje besplate naloge na sistem za elektronski podržano učenje (moodle) do ponedeljka 24.septembra. O sistemima za elektronsko podžana učenja smo pričali na prethodnim časovima. Veoma je važno da imate informaciju i o tome da skoro svi fakulteti i u Srbiji i u Nišu koriste sisteme za elektronski podržano učenje u svakodnevnom radu sa studentima. Takođe, veliki broj obuka, seminara i kurseva za zaposlene u skoro svim privrednim granama se poslednjih godina realizuje i korišćenjem sistema za elektronski podržano učenje i/ili korišćenjem drugih sličnih onlajn alata.
  5. Korak 5: Sistem za elektronski podržano učenje moodle - Kao što sam već danas naglasio, od 01.oktobra imaćemo časove vežbi u kabinetu informatike. Svaki učenik će koristiti svoj nalog na sistemu za elektronsko učenje na adresi www.nasaskola.edu.rs/moodle. Osim za nastavu računarstva i informatike za 1.razred, iste svoje naloga na istoj internet adresi koristićete, mada mnogo ređe, i iz drugih nastavnih predmeta do kraja 4.razreda.
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: