уторак, 25. септембар 2018.

1. Razred: IKT - Uvod

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Potrebno je da do kraja ove nedelje, odnosno do 30. septembra, koristeći udžbenik i/ili sistem za elektronski podržano učenje na portalu www.nasaskola.net/moodle, pregledate i proučite materijale u okviru teme 1. IKT u savremenom društvu:
 
Napomene:
  • Sugurno ćete primetiti da su u prvim materijalima na sistemu tekstovi domaćih zadataka iz sveski. Iako se tekstovi (pa i redosled) za domaće zadatke malo razlikuju od onih koje ste zapisali na časovima u učionici, ukoliko ste već uradili te domaće zadatke nije neophodno da ih rešavate ponovo. Dovoljno je samo da ih još jednom pročitate.
  • Obratite pažnju na inicijalni test i poslednji peti domaći zadatak (uređivanje profila). Ova dva zadatka ne rešavate u svesci, već direktno, prvi put, na sistemu za elektronski podržano učenje. Za prvi (inicijalni test) predviđeno je 60 minuta za rešavanje, a za drugi (uređivanje profila) potrebno je samo nekoliko minuta.
  • Takođe, verovatno ćete primetiti da se naslovi tema na sistemu i udžbeniku malo razlikuju, kao i da na sistemu nema (za sada, odnosno u uvodnim temama) klasičnih lekcija, između ostalog, da bi malo istraživali, odnosno koristili i udžbenike i internet.
  • Na kraju, obavazno odvojite nekoliko minuta da pročitate kratak tekst o digitalnom pravopisu, kojeg možete pogledati na adresi Digitalni pravopis na sistemu ili na blogu https://tatjanam.wordpress.com/2013/09/11/digitalni-pravopis/. Zatim razmislite o tome da li će oba navedena linka do istog teksta biti prikazana Google pretragom.
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: