понедељак, 17. децембар 2018.

1. Razred: 4. Kreiranje i uredivanje digitalnih dokumenata - 1. Uvodni deo - 4.1 Unos teksta i jednostavno uredivanje - Rokovi

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Rok za postavljanje rešenja prvih 8 zadataka, kao i prvog pokušaja testa 11 je do kraja ove nedelje, odnosno do 22. decembra.
Veći broj učenika 1. razreda su već postavili svoja rešenja za prva 4 zadatka na redovnim časovima u kabinetu prošlog i ovog ponedeljka. Za rešavanje preostalih 4 zadatka (od 05 do 08) potrebno je manje vremena u odnosu na prva 4.
 
Pozdrav,
Dragan Ilić
 
 
----- Original Message -----
Sent: Monday, December 10, 2018 4:22 PM
Subject: 1. Razred: 4. Kreiranje i uredivanje digitalnih dokumenata - 1. Uvodni deo - 4.1 Unos teksta i jednostavno uredivanje

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Danas smo, više nego uspešno, obradili verovatno i najlakšu temu u 1. razredu Rad sa dokumentima i sistemom datoteka, kroz prva dva zadatka na sistemu (Notepad i Paint).
 
Ova tema je uvod u sledeću oblast 4. Kreiranje i uređivanje digitalnih dokumenta, za koju očekujemo da vam neće biti previše naporna i nepoznata. Ipak, da bi što uspešnije nastavili dalje, veoma je važno da držite korak, odnosno da se pridržavate saveta, smernica i rokova. Kroz sledeće zadatke, između ostalog, uvežbaćete i korisne tastaturne prečice i sve važne operacije (komande) za uređivanje teksta u jednostavnim editorima.
 
Potrebno je da do kraja sledeće nedelje, odnosno do 21.decembra, korišćenjem dostupnih materijala, odnosno udžbenika i interneta, proučite sledeće materijale u okviru ovih tema:
 
3.5. Средства и методе заштите рачунара и информација
4. Креирање и уређивање дигиталних докумената
 
4.1. Унос текста и његово једноставно уређивање (ефикасно кретање кроз текст, копирање, премештање, претрага, замена текста)
Pozdrav,
Dragan Ilić
 
 
----- Original Message -----
Sent: Thursday, December 06, 2018 8:45 AM
Subject: 1. Razred: 3.4. Rad sa dokumentima i sistemom datoteka

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Polako ulazimo u period kada ćemo imati manje testova/kvizova, ali zato sve više praktičnih vežbi i zadataka.
 
Sledeća oblast koju ćemo proučavati od 03.decembra je 3. Organizacija podataka i prilagođavanje radnog okruženja, odnosno Programska podrška računara.
U okviru ove oblasti jedna od, za vas, najlakših tema je 3.4. Rad sa dokumentima i sistemom datoteka. Čak i da u vašim osnovnim školama niste obrađivali ovu temu ni na časovima TIO ni iz izbornog predmeta informatika i računarstvo, veliki broj vas već ima određeni nivo znanja i iskustva iz ove oblasti.
 
Takođe, možete i poželjno je da primenjujete vaša iskustva, odnosno znanja i veštine koja ste stekli svakodnevnim korišćenjem vaših digitalnih uređaja, uključujići i vaše mobilne telefone.
 
Bez obzira što je ova oblast za učenike 1. razreda najlakša, naša preporuka je da makar prelistate stranice udžbenika i pregledate materijale u okviru ove teme.
 
Potrebno je da do kraja sledeće nedelje, odnosno do 15.12., koristeći udžbenik i/ili sistem za elektronski podržano učenje na portalu www.nasaskola.net/moodle, pregledate i proučite materijale u okviru teme 3. Organizacija podataka i prilagođavanje radnog okruženja:
 
 
Posebnu pažnju obratite na vežbu 01 i prva dva zadatka (zadatak 01 i zadatak 02), koje ćemo detaljnije objašnjavati na sledećem času u kabinetu u ponedeljak 10.decembra.
 
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: