уторак, 4. јун 2019.

1. Razred: 5.2.2. Uvod u algoritme i programiranje

Drage učenice i dragi učenici 1. razreda,
 
Potrebno je da svako od vas do kraja ove nedelje, odnosno do 09.juna, kod kuće, korišćenjem udžbenika, računara i interneta, pregleda i prouči dostupne materijale u okviru teme 5.2. Uvod u algoritme i programiranje:
 
5.2.2. Увод у алгоритме и програмирање - Гранање
Važne napomene:
  • Neke od ovih zadataka smo objašnjavali na časovima vežbi juče u kabinetu.
  • Nekim učenicima su juče zaključene ocene. Bez obzira da li su vam već zaključene ocene iz informatike ili nisu, potrebno je da u toku ove nedelje rešavate gore navedene zadatke, kako bi ih što bolje proučili i uvežbali, jer ćemo ih koristiti kao osnovne zadatke u drugom, trećem i četvrtom razredu.
  • Sledeće godine u 2. razredu, nastavljamo sa sličnim zadacima, najpre kroz radne tabele (Excel), a zatim i kroz algoritamske načine rešavanja zadataka/problema, odnosno programiranje.
  • Takođe, prilikom rešavanja ovih zadataka, odvojite malo vremena (nekoliko minuta), da pogledate i proučite slične materijale i dodatna objašnjenja na portalu petlja.org za 1. razred gimnazije, odnosno na:
    https://petlja.org/biblioteka/r/kursevi/prirucnik-python-gim i
    https://petlja.org/biblioteka/r/lekcije/prirucnik-python-gim/grananje
  • Na kraju, pronađite malo vremena, ako ne stignete do kraja 2. polugodišta, onda u toku raspusta, pre polaska u školu septembra i obavezno pogledajte uputstvo za instalaciju razvojnog okruženja za Pajton (IDLE) na: Uputstvo za instaliranje razvojnog okruženja (IDLE). Potrebno je da svako od vas, kod kuće na svom računaru instalira ovo razvojno okruženje (kao što ste instalirali i FlowGorithm), jer ćemo ga sve češće korisiti prilikom rešavanja zadataka u sledećim razredima. Ovo je besplatno razvojno okruženje, relatinvo jednostavno za instalaciju i korišćenje i preporučilo ga je MPNTR svim školama u Srbiji, naravno nakon njihove detaljne provere (da li besplatno, bezbedno i u skladu sa nastavnim planovima i mogućnostima opreme u školama).
Pozdrav,
Dragan Ilić

Нема коментара: