субота, 26. септембар 2009.

4.Razred - Domaći zadatak 02 - Filmski vodič

Zadatak: Nedeljni filmski vodič

Zadatak detaljno:

Napraviti svoj nedeljni filmski vodič za narednu nedelju (od 28. septembra do 4. oktobra).

Za svaki film potrebno je navesti sledeće podatke:

dan i vreme prikazivanja, TV stanicu i njen logo, žanr kome film pripada, ocenu filma sa IMDB-a, i koliko vam se taj film gleda (slika zvezdice neka bude indikator dopadljivosti, 5 zvezdica je maksimalni broj).

Korak 1:

Potrebno je u odgovarajućem programu za rad sa tabelama napraviti dizajn filmskog vodiča. Dizajn se treba poklapati sa dizajnom na slici 1.

Korak 2:

Potrebno je na Internetu pronaći Web stranice TV stanica koje su vam dostupne u mestu gde živite. Za pretragu Web sajtova TV stanica koristiti neki od pretraživača. Na Web sajtu TV stanice morate pronaći program za nedelju dana i odabrati filmove koji vam se na prvi pogled gledaju. Slobodno unesite više filmova nego što realno možete da pogledate dnevno.

U već pripremljenu Excel tabelu potrebno je iskopirati podatke preuzete sa Web sajta TV stanice. (ime filma i vreme prikazivanja).

Korak 3:

Ukoliko postoji, pročitajte opis filma na sajtu TV stanice i potražite opis i ocenu filma na Internetu. Nađite sami verodostojne ocene filma a mi ćemo u ovom primeru koristiti podatke sa sajta www.imdb.com. Na osnovu pročitanog treba dopuniti tabelu žanrom, IMDB ocenom i procenom (brojem od 1-5) koliko vam se koji film gleda. Sada ćete neke filmove i potpuno izbaciti iz spiska. I dalje može da ostane više filmova nego što možete da pogledate.

Korak 4:

Pronaći na Internetu Logo TV stanice (stanica). Koristiti Google images pretragu. Zapamtiti sliku na računar, i obraditi je po potrebi. Uvezite sliku u tabelu i namestite je unutar ćelije koja odgovara polju TV stanica. Pronaći na internetu/ ili dodati iz postojeće zbirke slika/ili nacrtati u nekom od programa/ sliku zvezde. Dodati odgovarajući broj zvezdica u ćeliju koja odgovara polju Gleda mi se.  

Ukoliko ste prešli sve korake trebalo bi da dobijete filmski vodič, koji izgleda približno kao na slici 2.

 

Rešenje zadatka zapamtiti pod imenom 42_02_PrezimeIme.xls, gde je 42 oznaka odeljenja IV-2, 02 oznaka rednog broja zadatka, a PrezimeIme prezime i ime učenika koji je pripremio tebelu.

Naša slova pisati kao engleska, npr. ako je ime učenika IV-6 Žarko Đorđević, ime fajla treba da bude 46_02_DjordjevicZarko.xls.

Tabelu treba pripremiti do 4. oktobra i čuvati u posebnom folderu na računaru kod kuće. Za sada nije potrebno slati tabelu na ocenjivanje.

Нема коментара: