недеља, 14. август 2011.

FB: Pilici


Srpski Pilići osvajaju svet (VIDEO)

Srpski Pilići osvajaju svet (VIDEO)

Nova fejsbuk hit igra u kojoj su pilići superheroji

Vaša reakcija na ovu vest?

(kliknite na jednu ili više emocija)
Sjajno 0 Zabavno 0 Zastrašujuće 0 Dosadno 0 Dokle više 0 Kreativno 0 Dno dna 0 Konačno 0

Tim od 15 arhitekata sistema, programera, dizajnera, animatora, kompozitora i muzičara iz Srbije napravio je novu hit igru "Pilići" koja je posle dve nedelje na Fejsbuku imala oko 30.000 igrača. Pilići superheroji polako osvajaju Evropu ali i prekookeanske zemlje, a igrači kažu da ko jednom počne da igra, jednostavno ne može da prestane, te da su "Pilići" domaći odgovor na igre "Angry Birds" i "Farm Ville".

Glavni junaci igre su pilići zatvoreni u kokošinjcu. U grad dolazi cirkus koji vodi Plumedini i dovodi 10 superpilića, koji će pomoći ostalima da se oslobode. Igrač pokušava da poređa pet pilića iste boje u red, kada to uradi oni odlete, a posle svakog poteza tri nova pileta uđu na tablu. Superpilići Džoker, Pilpilot, Riđi Pera, Čarobnjak, Zorka, Duh, Ključarka, Zombiša, Sima Struja i Student imaju svoje specijalne moći koje pomažu igraču.

- "Pilići" su moja stara igra nastala još 1998. godine, druga verzija je urađena 2003. godine i sada je došlo vreme da se uradi za nove medije i društvene mreže. Za nju nam je trebalo osam meseci jer smo svi zaposleni i igru smo radili u slobodno vreme - kaže za 24sata Nenad Hrnjak, kreator i producent igre.

"Pilići" su se na Fejsbuku pojavili 20. jula, a najviše se igraju u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije, mada polako osvajaju svet.

- Trenutno ima 35.687 igrača. Igra se širi, već je zahvatila Evropu i zemlje preko Atlantika, imamo igrače i na Filipinima i u Australiji. Namenjena je svim uzrastima, a statistika pokazuje da je najviše igraju žene od 20 do 40 godina - kaže Hrnjak.

"Piliće" često porede sa hit igrama "Angry Birds" i "Farm Ville", što je verovatno zbog "zaraznosti igranja".

- Na Fejsbuk stranici igrači često ostavljaju komentar "Fenomenlno" ili "Ne mogu da prestanem". Najvažnije za igru je da ima stalne igrače koji se vraćaju svaki dan, a to smo postigli - kaže Hrnjak koji se i sam svakodnevno prepušta čarima ove igre, a njegovi omiljeni superjunaci su Pilpilot i Sima Struja.

Igra je prevedena na engleski i italijanski jezik, engleska verzija igre je "Chicken Lines".

Za igru su specijalno napravljeni i spotovi.

(trojka.rs/izvor: 24sata)

 

Нема коментара: