петак, 9. август 2013.

Konkurs Turisticke organizacije Nisa za fotografije sa motivima Nisa

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Konkurs Turističke organizacije Niša za fotografije sa motivima Niša

Turistička organizacija Niša raspisala je konkurs za otkup fotografija sa motivima Niša i okoline. Na konkurs mogu da se prijave i profesionalni i amaterski fotografi, a konkurs je otvoren do 15. septembra.

Turistička organizacija Niš u okviru aktivnosti za prezentovanje i promociju grada Niša, kao turističke destinacije i svih turističkih sadržaja grada i okoline iskazuje stalnu potrebu za većim brojem fotografija sa motivima grada i okoline koje bi otkupili od foto autora, pa su zato raspisali ovakav konkurs.

Fotografije nemaju tematsko ograničenje, ali karakter radova mora biti takav da mogu biti iskorišćeni u svrhu prezentacije Niša kao turističke destinacije, odnosno u funkciji promocije grada i okoline, gde se od autora očekuje originalnost i kreativnost.

Konkuriši fotografijom tvog viđenja NišaKonkuriši fotografijom tvog viđenja Niša

„Lokacije koje se mogu uzeti za motiv su: Tvrđava, Medijana, Ćele kula, Čegar, Niška Banja, Logor 12. Februar, spomen kompleks Bubanj, Kamenički vis, Suva planina, pećine u okolini Niša (ne samo Cerjanska), Sićevačka klisura, Jelašnička klisura, reka Nišava u svom toku u Nišu i okolini, manastiri u okolini Niša kao i pejzaži oko manastira, pravoslavni i svi verski verski objekti u gradu i okolini kao i fotografije koje dočaravaju atmosferu na niškim mestima javnih okupljanja poput galerija , dvorana, kafana, kafića, klubova, centralnog gradskog jezgra, šetališta, Kazandžijskog sokaka, panorame grada, svih niških parkova, festivala i koncerata, dnevnog i noćnog života grada kao i sportski događaji, ekstremni sportovi i slično...", piše u tekstu konkursa.

Posle odabira fotografija koje će biti otkupljene, autori će sa Turističkom agencijom potpisati ugovor o autorskim pravima. Pravo na otkup ima samo materijal koji ranije nije korišćen u propagandne svrhe, poručuju iz TO Niš.

ili se obratiti mail-om na adresu milos@visitnis.com ili telefonom na broj 018/521-321.

Izvor: City radio

Нема коментара: