субота, 21. мај 2011.

Matura2011: Padada maturanata - Nis - Lice i nalicje

Lice i naličje parade maturanata

Za razliku od prethodnih Parada maturanata, u petak su na Trgu Kralja Milana prvi put održane "Konstantinove maturantske igre". Prema proceni organizatora učestvovalo je oko 2.200 maturanata, koji su igrali Kraljevu Bojarku, Katansku, plesnu igru Ponišavlja, kao i valcer Slepi Miš.

U Gradskom veću istakli su uoči ove nove parade, da je grad podržao ovako organizovanu manifestaciju, za koju veruje da će se organizovati i narednih godina.

Konstantinove maturantske igre je nov projekat, koji uključuje žurke, izložbe, nagradjivanje najboljeg plesnog para, kao i slika, sastava, komentara, stoji na oficijalnom sajtu projekta. Nikola Miljković,organizator i plesni instrukor kratko je rekao da su zadovoljni odzivom, ali da postoje neke zamerke u organizaciji o čemu nije mogao danas više da kaže.

Organizator zvanične manifestacije "Maturantska parada - Ples sa Evropom 2011" prethodno je obavestio medije da ove godine ova manifestacija neće biti održana u Nišu. U dopisu se ističe da se maturanti Niša neće pridružiti vršnjacima iz 37 gradova u Srbiji i plesati kadril na zvuke Štrausa.

"Razlog pojavljivanja više organizatora je nemogućnost grada da se nadje rešenje i zaustavi naplata po školama u iznosu od 350 dinara na ime učeća" - navodi Biljana Janković, koordinator za Srbiju manifestacije "Maturantska parada - Ples sa Evropom 2011". - "Jedan od glavnih principa manifestacije je upravo da je ona poklon Grada ili sponzora maturantima, što isključuje bilo kakvo učešće u novcu maturanata i škola".

Izvor: Medijski Istraživački Centar

 

Нема коментара: