субота, 21. мај 2011.

Sasa Popovic iz Nisa

 

Припрема испита на "Јутјубу"

    Родитељи чија деца припремају завршни испит из математике не морају да плаћају додатне часове: професор Саша Поповић из Ниша решио је и објаснио свих 300 задатака из збирке за завршни испит и то понудио ученицима 8. разреда на "Јутјубу".Захваљујући професору информатике из Ниша Саши Поповићу завршни испит из математике сада се може спремити уз помоћ клипова са Јутјуба(www.youtube.com). За неколико минута професор Саша Поповић једноставно је објаснио 300 задатака из збирке за завршни испит.

 

Потребно је да ученик на Јутјубу укуца задатак и редни број из збирке за завршни испит и добиће објашњење професора Саша Поповић како да стигне до решења. Објашњење траје само неколико минута.
Основци су клипове на Јутјубу погледали 1,2 милиона пута.
"Задаци ми изгледају простије него у збирци. На Јутјубу имам и детаљан поступак, како то да урадим", каже Милан Мачковић, ученик 8. разреда.Зорана Стојановић, ученица 8. разреда каже да користи овај снимак често кад јој неки задаци нису јасни.

 

Поповић је такав програм припремао неколико месеци. Каже да је задовољан, јер га користе осмаци из свих делова земље.
"Ја сам хтео да им кажем да поред забаве и играња, на Интернету могу да нађу и образовне садржаје. Они могу да се представе на веома прихватљив начин", каже професор информатике Саша Поповић.
Половина задатака из ове збирке биће на завршном из математике, а још четвртина имаће веома сличан садржај. Родитељи су задовољни што на овај начин могу да припреме малишане.
"Моје дете као да је на часу математике. У потпуности је објашњен цео задатак и као да поред њега седи професор", каже родитељ Данијела Цмиљанић.
Професор Поповић планира да на овај начин обради и градиво из других предмета - биологије, хемије и физике. С обзиром на интерсовање ђака, оваква врста едукације била би корисна и у званичним школским програмима

 

Нема коментара: